Alva’s 2nd birthday

Alva turned 2! How that happened is beyond me but it did. And the fact that it was the 18th of April is a detail we can skip here now in July. Better late blog than no blog, right? But back to the party, we started with the cake while Viggo decorated the table and Gaetan watched Alva. Then the boys made super cute wrapping paper for Alva’s gifts and just couldn’t wait to open them. Like longing for it even though they knew exactly what was in them. My crazy little boys. But first we made the cake and it was one of those “insta goal vs reality” cases. So many laughs when the fail was a fact. The cake that wouldn’t be cut, the sugar paste that wouldn’t hold and the animals that wouldn’t stand. Oh man, it was a fail but I caught the 3 minutes it held on picture at least.

Alva har blivit 2! Hur det gick till har jag ingen aning om men nu hände det ändå. Att det var den 18 april och vi nu redan är i juli låter vi bli att tycka nåt om. Bättre sen blogg än ingen blogg, eller hur? Den här bloggen är ju min fotodagbok och då får man skriva när man vill. Nåja, tillbaks till födelsedagen och allt sköj.
Vi började med att dekorera bordet och göra tårta, Viggo ville vara med att duka medans Gaetan passade Alva. Sen ritade de varsitt jättefint presentpapper medans Mathieu och jag bakade tårta. Eller han assisterade och jag demolerade. Jag bakade egna sockerkaksbottnar och hade t om beställt en tårtbottens”skivare” för att snyggt och enkelt skära upp dem, något som resulterade i årets tårtfail. För sen skulle sockermassan på för att hålla upp dekorationerna men grädden under bara pös ihop och djuren ramlade åt alla håll och ljusen for i backen. Men god var den! Och Alva älskade djuren upp på så slutet gott, allt gott. Sen öppnades det presenter, läs Viggo och Gaetan öppnade, och Alva belv lycklig. Minen på de sista bilderna, först uppgiven vid brorsornas take over och sen lyckan över badleksakerna – jag älskar mina barn!

Me trying to look like a happy baker, while the fail was fact.

Someone’s making fun of my cake…

But ta-da! I made it! Even though it only lasted a couple of minutes and I had to make another version first for Alva to blow the candles AND the fact that Alva thought it was super strange and even a bit scary with a zoo on top of a cake – I made her a birthday cake it was delicious!

Then we opened presents. We as in Viggo and Gaétan. Poor Alva did not stand chance in her brother’s need for things to be done. Just look at her face on the last pictures, she’s like ‘come on’ and then ‘oh well’. But her happiness was pure when she received a puzzle, bath toys and a wooden cleaning set! We love you and I love you my kids!

That was Alva’s second birthday and it was a good one!

 

// Åsa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.