December days

We are preparing Christmas in a slow paste in our home with Swedish traditional occupations, putting cloves into oranges or making felt gnomes and paper stars. I wish to create the same, or even better, childhood memories that I was given and it’s mostly about smell and taste. Like the wonderful smell of jacinthes or the taste of homemade ice chocolate.  Or like said, making things that can bring back memories later on in life. How do you prepare Christmas this year?

Vi förbereder julen i långsamt tempo här hemma i år. Med traditionellt pyssel som när jag var liten. Pilla in kryddnejlikor i apelsiner, göra tomtenissar i filt eller klippa till pappersstjärnor. Allt det där som jag gjorde när jag var liten och vill föra vidare till mina barn. En jul som handlar om det man gör tillsammans, dofterna och smakerna. För mig finns det inget mer juligt än hyacintens doft eller ischokladens smak… Hur gör ni för att komma i julstämning i år?

Fint från gamla stan när vi var hemma i Stockholm förra året.

Alva som tittar noga på hur pappa gör…

och skeptiskt in i kameran när mamma inte är bakom.

Morgonmys innan skolan!

Vår finaste gran hittills, vi valde en 2,5 meter hög eftersom vi nu har så högt i tak hemma.

Viggo bygger legot som han fick på sitt födelsedagskalas vi hade den första december. Jag bestämde att köra en månad i förväg så i år var det första gången vi kunde fira honom med klasskompisarna då han är född den 30/12.

Adventsljus för att räkna ner dagarna till julafton!

Alva vill alltid smaka på våra frukostar och det får hon ju förstås.

Den här stjärnan och två likadana till har hängt med ända sen jag flyttade ner här till Frankrike, mer än 10 år alltså. Jisses vad tiden går fort. Och jag hängde ju precis upp den för första advent och nu är det bara 5 dagar kvar till julafton!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.