Vegetable garden

 

In the sunniest corner of our garden you can find an old kitchen garden. A perfect sized spot for carrots, radish and cucumber, because that’s what the kids chose when we went for seeds. When I was little it was the most natural thing to see my parents work in the garden and to eat fresh veggies and fruits every day and now I want to make that for my kids. So yesterday I put Alva in her playpen that I drag out in the garden and started to work, turn the soil, weeding, take out stones and add compost soil. Then we sowed and watered and now I’m crossing my fingers that at least some of them will grow. I’m a beginner on this and I surely made a lot of mistakes but I hope something can come out of it, imagine the look on the kids if I say “let’s check out what mama sowed – nothing!” :) But if you look at the wild sallad growing there, there’s still hope. I took these photos last night about 9, after the rain stopped, but normally this is a place where the sun shines all day and if I don’t forget to water it could go through right? Please? :)

I det soligaste hörnet av vår trädgård ligger det ett gammalt trädgårdsland. En lagom stor plätt som är perfekt för att börja odla i liten skala. När jag var liten var mina föräldrar alltid ute och fixade i trädgården och grönsakslandet var det naturligaste som fanns för mig och nu vill jag ge samma sak till mina barn. Så igår satte jag Alva i lekhagen som jag kånkat ut och började gräva. Jag vände på jorden, tog bort rötter och stenar och lade till kompostjord. Sen sådde jag de frön barnen valt förra veckan, morot, rädisa och gurka. Nu är ju jag en absolut nybörjare på det här och jag har säkert gjort massa fel, jag läste på gurkpåsen till exempel, att de ska sås inomhus först och sen planteras ut, men jag bara öste på lite frön och så får vi se vad det blir! Min mamma kommer ner nästa vecka och då ska vi ha plantskola så jag kanske får göra om alltihop. Tänk om inte en enda planta kommer upp, det skulle just vara snyggt det, “kom kids så ska vi se vad mamma har sått – ingenting!” :)
Men det verkar som om det kan växa så att det knakar, titta på den bortglömda salladen som växt liksom ogräs. Jag ska ta bort den lite senare dock för det ska bli tomater i den hörnan! Jag tog dessa bilder igår kväll runt 9 och det hade precis regnat men vanligtvis badar platsen i sol, perfekt för tomater och annat.

 

Åsa

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.