Thursday, rain and petunias

 

I’ve been thinking about hanging some flowers on the sides of our front door, there’s already two hooks for the purpose, and when I found these two rattan pots in the basement I could already see the final result. So I got two Petunia Night Sky that I planted them with lots of care, perfect soil and space. Only to find them like this when I checked this morning. One is going strong and the other is completely KO. Can it be too much water from the rain these last days? We’ve had thunderstorms going on since a week, can it be drowned? I planted them a couple of days ago and now I’ve put them here in our south window door instead to see if it will get better once it has dried out a bit. Do you have any suggestion maybe?

Another thunderstorm is coming in from the sea, clouds are building up. Can you see the tiny raindrops that I caught? It has been such an unusual spring around here, more rain than sun and really chilly too. Every time I talk to my mum in Stockholm they have it hotter and sunnier than us in the south of France! When the rain stops a bit, I take Alva on my arm and we go out in the garden, our haven. We have so much to do and I enjoy every second of it. But I honestly think it will take years to fix, this garden has been abandoned for over six years…
And I paint! The boy’s room is almost finished and I found an old cabinet in the basement that I painted in the same green as the walls, it’s looking gorgeous now! I just have to finish the floor and they can move in.

Jag ville hänga någonting på bägge sidor om vår ytterdörr, jag upptäckte nämligen två hakar på varje sida så när jag rotade lite i källaren och hittade dessa två rottingkrukor blev jag glad, de passar ju perfekt till ändamålet! Så jag införskaffade två petunior “Night Sky” som jag planterade försiktigt med perfekt jord och mycket utrymme. Men imorse när jag skulle kolla till dem såg de ut som ovan, en som trivs och en stackare som ser ut att sjunga på sista versen. Efter bara 5 dagar i kruka, vad kan jag ha gjort för fel tror ni? Kan det vara regnet, de har regnat varje dag den senaste veckan och den kanske är dränkt? Eller har jag planerat fel? Skulle vara jättetacksam för hjälp!

Det har som sagt regnat och åskat i flera dagar nu men egentligen i flera veckor. Sen det snöade här i mars någon gång så har vädret skiftat varje dag och temperaturerna är inte vad de brukar. Så här i maj är det sol varje dag och redan mellan 25-30. Nu är det sol, moln och regn och ofta inte mer än 20 mitt på dagen. Medelhavsklimat javisst! Men jag klagar inte, regnfantast som jag är men det är ändå värt att nämna. När det slutar regna för ett tag tar jag Alva under armen och går ner i trädgården, vårt lilla paradis. Vi har så mycket att göra och jag njuter av varje sekund, jag påtar och Alva upptäcker. Men jag tror att det kommer ta flera år att fixa, trädgården har varit övergiven i över sex år…
Och så målar jag ju! Pojkarnas rum är nästan klart och så hittade jag ett gammalt skåp som jag målade i samma gröna färg som väggen, det blev jättefint! Nu fattas bara lister och golv och så kan de flytta in.

 

Åsa

 

 

little-thing-750

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.