Green grey blue

We’ve decided to renovate this house in a slow paste to not make any mistakes or waste money on hasty decisions. Because it’s a rental but also because this house is over 200 years old and everything that we want to fix should match with this house style and soul. See, now I’m talking about its soul again ;) We’re starting with the boy’s room which is the ugliest in the house, renovated with plasterboard and nothing of the old preserved. We’ll paint a couple of layers of white on the walls, door and window frames to make it brighter and then add a colour to the bottom part. Oh and the floor, I almost forgot the floor! A linoleum carpet in a salmon pink stone imitation… yum. We’ll replace it with something but we haven’t decided what just yet.
Shall we take a look on the “before” and what we’ve made so far?

DSC_3518

A chic mix of burgundy and orange with a hint of blue on the doors…

DSC_3512.jpg

More orange and burgundy.

First layer of white

DSC_3560

We’ll make the walls 2/3 white and 1/3 colour with one of the three samples below, I decided to go for the green one and it turned out perfect. To be continued!

DSC_3575

Vi har bestämt oss för att renovera detta hus i ett lugnt tempo, inga förhastade beslut eller bortkastade pengar. Tid och eftertanke är våra ledord. Dels för att vi hyr, dels för att detta hus ändå är över 200 år gammalt och allt måste göras så att det stämmer överens med husets själ och stil. Ni hör, nu pratar jag om dess själ igen ;) Så vi har beslutat att börja med pojkarnas rum, det är det absolut fulaste i hela huset och har gipsskivor på alla väggar, ingenting av det gamla är bevarat. Så några omgångar färg på väggarna och sen ska vi inte göra mycket mer. Jo och så dörr- och fönsterkarmar såklart. Och golvet! Jag höll på att glömma den charmiga plastmattan på golvet! Den ska vi byta till något men vi vet inte vad än.
Så här långt har vi kommit nu, vita väggar som ska bli 2/3 vita och 1/3 färg. Det blir den gröna som faktiskt är den välkända Tant Johannas gröna som jag sett i så många svenska bloggar. Sen lite lister och sånt för att göra det ännu finare. Fortsättning följer!

 

Åsa

 

little-thing-750

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.